שאלה לגבי תרבית וגינלית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/07/2016 | 01:24 | מאת: ענבר

שלום רב. בת 41, אינני סובלת כלל מקנדידה וזיהומים כאלו ואחרים, פשוט חיה בשלום עם הנרתיק. אין לי כמעט בכלל הפרשות מטרידות והכל בסדר גמור. לפני כחודשיים נתקפתי בארוע חד פעמי של הפרשה רבה צהבהבה שיצאה בשירותים. הופתעתי מאוד ועוד באותו היום הגעתי לרופא שבדק ונתן כדורים נגד בקטריאל וגינוזיס ודיבר על גרדנרלה. בתום הטיפול הכל חזר לקדמותו. במקביל התרבית חזרה: 1.לא צמחו שמרים 2. משטח גרם הראה פלורה נורמלית בשבוע שעבר שוב הופיעה הפרשה אבל הפעם לבנה וסמיכה מאוד מאוד, נראה ממש כמו גוש לבן. שוב טסתי לרופא וכשהוציא את הספקולום הוא היה בקצהו עמוס בחומר הלבן הזה. הרופא לא התרגש ואמר שלדעתו הכל בסדר ושזה קורה. שלחנו תרבית ושוב חזרה אותה התשובה. היום, לאחר קיום יחסים (המתנתי לקבלת התשובות כמובן) החל לגרד לי קלות. בקיצור - לא מבינה שום דבר ממה שמתרחש. לפי הוראותיו של הרופא אני משתמשת בטבליות פרוביוטיקה לנרתיק. שאלותיי: 1. האם התשובה שקיבלתי פעמיים בהפרש של כחודשיים כללה גם בדיקה של טריכומונאס ואגינאליס? אם כן אז מדוע אין אינדיקאציה ספציפית לכך שבדקו את קיומו? האם תמיד בודקים את קיומו? 2. האם כדאי להשתמש בטבליות פרוביוטיקה או נרות פולידין? או שניהם? אם כן כיצד לתמרן ביניהם? 3. האם כדאי להוסיף אגיסטן ליתר ביטחון? 4. האם ייתכן שמדובר בכל זאת בהפרשה תקינה ופשוט יש הפרה של האיזון הבקטיראלי בנרתיק? אשמח להארותיך. תודה תודה, ענבר.

שלום לדעתי בדיקות התרבית אינן אמינות ולכן ברוב המקרים אני לא מבצע אותן את ההוכחה לזה - יש הפרשות אבל התרבית שלילית לפי התאור שלך נראה לי שמדובר בפטריה לאחר השמוש באנטיביוטיקה עקב הבקטריאל וגינוזיס אבל כמובן שיש לפנות לבדיקה אם ההפרשות נמשכות

טריכומונס נבדק

מנהל פורום רפואת נשים