דלקת באגן

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

12/07/2016 | 18:50 | מאת: אלמונית

שלום דר, אני בת 34 מזה כיומיים כאבים בצד שמאל - בטן תחתונה. קיבלתי הפנייה למיון, ניבדקתי עי כירורגית שלא מצאה ממצא והפנתה אותי למיון נשים. שם ניבדקתי עי בדיקת אולטרא סאונד וגינלי וכן בדיקה ידנית. לא נימצא חד משמעי למעט רגישות ולבסוף הרופאה אמרה כי מדובר ככל הניראה בדלקת באגן PID עפי הרגישות וקיבלתי טיפול אנטיביוטי (אותו טרם התחלתי) כמו כן, לקחה תרביות לבדיקת זיהומים ומחלות מין. לצערי, הרופאה לא ענתה לשאלותיי ולא נתנה לי הסברים מה עושה ומדוע ונותרתי חסרת מענה. מבירור באינטרנט הבנתי שדלקת באגן PID נובעת בעיקר מהחלפת בני זוג במיטה וכן מקיום יחסים מין לא מוגנים וכיוצב וכן כי התרביות אשר לקחה נועדות בכדי לבדוק מחלות מין לנשים אשר להן יחסי מין פוריים ו/או יותר מבן זוג אחד וזה מקומם אותי מאוד! זה רחוק מאוד מלהיות המקרה שלי. הרופאה לא ישבה ושאלה אולי שאלות ולו הייתה עושה זאת הייתה יודעת שזה רחוק מימני שנות אור. היה לי בן זוג אחד כל חיי וגם זה לפני שנים. איני פורייה מבחינה מינית וחלילה לא עם מס בני זוג וכיוצב. נהפוכו - אני מאוד שמרנית! אז מחלות מין?? דלקת באגן?? זה מאוד מלחיץ אותי שלקחה מימני בדיקות כאלה על אף שלא שוחחה איתי וזה לא המקרה שלי. עפי מה שקראתי - אישה שאינה פורייה מינית אין מה לקחת תרביות כי אין סבירות למחלות מין ואפילו לא לדלקת באגן. אז מדוע בדיקות אלו נילקחו מימני....?? האם יש סיבות נוספות שאינן קשורות להחלפת בני זוג במיטה ו/או ריבוי בני זוג שבעקבותיהם ניתן לאבחן דלקת באגן וכן לקחת תרביות כמו שלקחה לי?? טרם התחלתי טיפול אנטיביוטי כי מבחינתי אולי האבחנה שגוייה בשל העובדה שזה לא המקרה שלי...ולא רוצה להכניס כימיקלים מיותרים לגוף סתם. *יש לציין כי לפני מס שנים התגלתה לי ציסטה בשחלה שטופלה בהצלחה עי גלולות. כעת שנים שאיני נוטלת גלולות. אשמח בבקשה דר להכוונה ומענה לשאלותיי כי זה ממש הלחיץ אותי הגישה הנל כלפיי. סליחה על הפנייה הארוכה. תודה!!

שלום אני לא מבין מה את שואלת אני לא יכול להסביר שקולים של רופא אחר

13/07/2016 | 15:28 | מאת: אלמונית

לא ביקשתי הסבר בנוגע לשיקולים של רופא אחר. שאלתי האם ישנה סבירות לדלקת באגן באישה שאינה פעילה מינית?? הרופאה במיון נשים לא ביררה עימי פרטים אישיים ולו הייתה עושה זאת הייתה מגלה שאיני פעילה מינית - האם גם באישה שאינה פעילה מינית ניתן לאבחן דלקת באגן? והאם יש טעם להתחיל טיפול אנטיביוטי שניתן (שבועיים 4 כדורים ביום, 2 סוגי אנטיביוטיקה) על אף שכלל אין וודאות שמדובר בדלקת באגן שכן כאמור איני פעילה מינית. תודה מראש

מנהל פורום רפואת נשים