גלולות למניעת היריון וסרטן שד

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/08/2020 | 20:41 | מאת: נעמה

דר שלום רב, בת 41, ללא לידות, ללא סיפור משפחתי של סרטן שד, לא מעשנת. ברקע אנדומטריוזיס ידןע מגיל 25-26 בערך. עקב כך נוטלת כבר תקופה ממושכת (למעלה מ 10 שנים. להוציא 2 הפסקות בנות חצי שנה לבירור בעיית מיגרנה) גלולות למניעת היריון מסוג פמינט באופן ברצף לשלושה חודשים ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה. הגלולות מקלות על התופעות של האנדו׳ וניתנו בהנחיית רופא מומחה בתחום אצלו אני מטופלות במשך השנים. בת 41, ללא לידות, ללא סיפור משפחתי של סרטן שד, לא מעשנת. ברקע אנדומטריוזיס ידןע מגיל 25-26 בערך. עקב כך נוטלת כבר תקופה ממושכת (למעלה מ 10 שנים. להוציא 2 הפסקות בנות חצי שנה לבירור בעיית מיגרנה) גלולות למניעת היריון מסוג פמינט באופן ברצף לשלושה חודשים ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה. לאחרונה אני חוששת מאוד שאולי אני מזיקה לגופי ולשד גם בשל השימוש הממושך בגלולות וגם בשל גילי. לצערי אני מרגישה במלכוד כי ללא הגלולות האנדו עלול לשגשג וכן לגרום לי לתסמינים הידועים לאנדומטריוזיס. יצוין כי אני מקפידה על מעקב של מרפאת שד וכירוג שד ועושה את הבדיקות. 1. האם השימוש בגלולות למניעת היריון מעל גיל 40 מהווה סיכון? קראתי שיש גניקולוגים שלא נותנים בגילאי 40 ומעלה. האם שכיח שימוש בגלולות למניעת היריון בגיל זה או שיש עם זה בעייתיות? 2. הבנתי שקיימות גלולות ללא אסטרוגן רק פרוגסטרון. האם יותר כדאי בגיל שלי להשתמש בהן? במה הן יותר טובות. האם הן משפיעות פחות על השד. 3. האם אכן בשימוש ממושך יש השפעה על השד? דר, אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי מנסיונך האם יש סכנה בשימוש בגלולןת בגילי בהתאם לנתונים שציינתי בדבר האנדו׳. תודה רבה ושבת שלום

21/08/2020 | 20:45 | מאת: נעמה

דר שלום רב, בת 41, ללא לידות, ללא סיפור משפחתי של סרטן שד, לא מעשנת. ברקע אנדומטריוזיס ידןע מגיל 25-26 בערך. עקב כך נוטלת כבר תקופה ממושכת (למעלה מ 10 שנים. להוציא 2 הפסקות בנות חצי שנה לבירור בעיית מיגרנה) גלולות למניעת היריון מסוג פמינט באופן ברצף לשלושה חודשים ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה. הגלולות מקלות על התופעות של האנדו׳ וניתנו בהנחיית רופא מומחה בתחום אצלו אני מטופלות במשך השנים. לאחרונה אני חוששת מאוד שאולי אני מזיקה לגופי ולשד גם בשל השימוש הממושך בגלולות וגם בשל גילי. לצערי אני מרגישה במלכוד כי ללא הגלולות האנדו עלול לשגשג וכן לגרום לי לתסמינים הידועים לאנדומטריוזיס. יצוין כי אני מקפידה על מעקב של מרפאת שד וכירוג שד ועושה את הבדיקות. 1. האם השימוש בגלולות למניעת היריון מעל גיל 40 מהווה סיכון? קראתי שיש גניקולוגים שלא נותנים בגילאי 40 ומעלה. האם שכיח שימוש בגלולות למניעת היריון בגיל זה או שיש עם זה בעייתיות? 2. הבנתי שקיימות גלולות ללא אסטרוגן רק פרוגסטרון. האם יותר כדאי בגיל שלי להשתמש בהן? במה הן יותר טובות. האם הן משפיעות פחות על השד. 3. האם אכן בשימוש ממושך יש השפעה על השד? דר, אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי מנסיונך האם יש סכנה בשימוש בגלולןת בגילי בהתאם לנתונים שציינתי בדבר האנדו׳. תודה רבה ושבת שלום

כדאי לפנות ליעוץ מסודר עם הרופא שלך

מנהל פורום רפואת נשים