רחם מוגדל וצפוף המשך

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

03/12/2019 | 22:04 | מאת: ספיר

שלום דר, אשמח אם תקרא עד הסוף. לאחרונה ביצעתי US כליות והרופא (לא גניקולוג יש לציין) אמר שהרחם גדול. בנוסף בממצאי הסיטי נרשם ״רחם היפודנסי״. בבדיקת הגניקולוג הוא אמר שרירית הרחם מאוד עבה, הייתי מספר ימים לפני מחזור. אבל בבדיקת אולטרסאונד באותו יום הטכנאית אמרה לי ש קורפוס לוטום יושב על השחלה וזה נראה שאני ממש אחרי ביוץ. קיבלתי מחזור מספר ימים לאחר מכן. (מאוד כואב והרבה דימום יש לציין, אבל ייתכן שזה בשל הפסקת הגלולות). אני מבולבלת מכל הממצאים הללו ומחוסר התיאום ביניהם. מה אתה ממליץ לעשות בשלב זה? האם יש מקום לדאגה? בת 25, ללא הריונות קודמים, הפסקתי לנטול גלולות לפני 3 חודשים וקיבלתי 2 מחזורים טבעיים מאז (זה השני). אמרת לי לגשת מיד לאחר סיום המחזור לגניקולוג אך ייתכן שלא יהיה לי תור מיד. חשוב לציין שלפני חודשיים עשיתי US אצל גניקולוג והוא אמר שהכל תקין. ועשיתי US נוסף אצל גניקולוג לפני שבוע שגם לא התרשם מבעיה זו (אך כאמור הצפיפות של הרחם הודגמה רק בסיטי, ומגודל הרחם התרשם רק האורולוג). מצטערת על האריכות אבל אני ממש צריכה לדעת אם לדעתך דחוף שאגיע לגניקולוג מיד לאחר סיום המחזור, לאור הנתונים החדשים שהוספתי.

שלום אין שינוי בתגובתי בדיקת הסיטי אינה מדויקת באבחון שינויים ברחם אלא רק אולטראסאונד וגינלי כדאי להמתין ולפנות שוב

מנהל פורום רפואת נשים