שאלה חשובה בבקשההה בנוגע לצריבה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

10/09/2019 | 16:47 | מאת: מיכל

עברתי אתמול קוניזציה. כבר אתמול בערב התחיל דימום כמו של יום ראשון או שני למחזור יחד עם קרישי דם, כלומר אני רואה שיוצאים קרישי דם לא גדולים. לציין שהדימום אינו חזק או מוגבר ואין כאבי בטן. בגלל חששי מקרישי הדם ניגשתי היום פעם נוספת למומחה צוואר הרחם שביצע את הקוניזציה. הוא בדק אותי אמר שנראה תקין אבל תוך כדי הבדיקה כתוצאה מהמגע שלו התחיל לדמם והוא שם מקלוני ארגנטום אמר לי ״עכשיו זה מדמם כי נגעתי״ בסיכום הבדיקה כתב: בבדיקה oozing מתוך מיטת קוניזציה, המוסטזה עם ארגנטום. שאלותי הם: האם תוכלי להסביר לי מה משמעות סיכום הבדיקה ומה זה ארגנטום? האם זה צריבה שהיא כמו צריבה חשמלית? מה ההבדל? מהו oozing מתוך מיטת קוניזציה שהרופא כתב בסיכום? האם ארגנטום מסוכן לגוף?? האם הוא כשלעצמו יכול לגרום לסרטן צוואר הרחם או אי פיריון? (הרופא השתמש ב-4 מקלונים כאלו. כל פעם בשניים, שם תחבושת לספוג דימום ואז עוד שניים)? אודה להסבר שלך כי אני ממש חרדה!!! בכבוד רב

שלום ארגנטום הוא חומר כימי הגורם לכווץ כלי דם ונועד לעצירת דמומים לא מסוכן בשום צורה שהיא אוזינג הוא פשוט דמום קל

מנהל פורום רפואת נשים