לידה ראשונה עם המון תופעות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

14/08/2019 | 10:14 | מאת: אא

היי, עברתי לידת ואקום (לידה ראשונה) לפני כחודשיים. עברתי המון דברים מאז הלידה וברצוני לדעת האם לדעתך הלידה לא התנהלה כראוי או שמה אלו תופעות שחוות אחוז קטן מהיולדות (איני מכירה אישה בסביבתי שעברה את הדברים שעברתי לאחר הלידה). שהתינוק היה בתעלה במשך בשעתיים וחצי , החלו ירידות בדופק העובר והפנים שלו היה כלפי מעלה ולא למטה הוחלט לבצע ואקום להוצאתו. 1. לאחר הלידה ועד היום (עברו כחודשיים) אני סובלת מבצקת בפות שאומנם קטנה אבל קיימת. רופאת הנשים שלי טוענת שנשארו תפרים פנימיים שגורמים לכך. 2. 10 ימים לאחר הלידה קיבלתי זיהום בשתן. חיידק שהבנתי שמקבלים בבתי חולים - פסאודומונס. אושפזתי למשך 5 ימים לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד במחלקה. 3. לאחר חודש וחצי אובחנתי בזיהום באגן ובנרתיק וטופלתי בשנית באנטיביוטיקה. 4. היום בחודשיים לאחר הלידה אובחנתי בצניחת דפנות הנרתיק - דרגה 1. אני ממש מיואשת, לא מכירה אף אחד בסביבתי שעברה כל כך הרבה דברים לאחר הלידה. אני תוהה האם פתרון הואקום היה הכרחי להוצאת התינוק, ציינתי למעלה את מהלך הלידה. בנוסף, האם יכול להיות כל התופעות שציינתי למעלה כתוצאה מלידה מהסוג הזה? בצקת שעדיין קיימת חודשים אחרי, זיהומים וצניחת נרתיק? תודה רבה

שלום התופעות שציינת יכולות להופיע לאחר כל לידה ובעיקר לידה בוואקום אני כמובן לא יכול לקבוע על סמך מה שכתבת אם היתה הצדקה לואקום

מנהל פורום רפואת נשים