תוצאות בדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/06/2019 | 17:00 | מאת: חן

היי אני בת 24 וחצי שבוע 22+5 בבדיקת השקיפות העורפית ה NT היה 2.5 ואמרו שלא נצפתה עצם אף.  לאחר מכן הופניתי לייעוץ גנטי, בייעוץ נאמר לי שעליי לחכות לתוצאות הבדיקות של שליש ראשון. תוצאות בדיקות הסקר שליש ראשון היו: 1:4000 (לפי הגיל) 1:2600 ( לפי הגיל ותוצאות הסקר שליש ראשון) לאחר מכן פניתי שוב לייעוץ גנטי ושם נאמר כי אין צורך לעשות בדיקת מי שפיר. עשיתי סקירת מערכות והכל היה תקין ונצפתה עצם אף. קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי  התוצאה היא - 1:440.  בייעוץ הגנטי מבחינתם הכל תקין, גם מבחינת האחות מעקב ורופא מעקב, אני נורא דואגת מאחר ולגילי התוצאה היא נמוכה. לפי הייעוץ, אחות המעקב ורופא המעקב אם אני רוצה לעשות מי שפיר או בדיקת nipt החלטה שלי. אני באמת לא יודעת מה לעשות, בדיקת nipt נורא יקרה אך מצד אחד אני נורא מודאגת. מציינת כי גם סקירת מערכות מאוחרת תקינה וגם שם נצפתה עצם אף. אשמח לעזרה

שלום אני לא יכול לומר לך מה לעשות. זאת צריכה להיות החלטה שלך תוך שאת מבינה שסכום של 1/400 הוא סכון יחסית גבוה אל עדין רוב הסיכויים שהעובר בריא. השאלה אם את רוצה לקחת את הסכון. הסכון להפלה בדקור הוא מאד קטן. כ 1/1000 במחקרים שונים

מנהל פורום רפואת נשים