חשש לדלקת בדרכי השתן בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/05/2019 | 13:14 | מאת: בושן

שלום רב, אני בשבוע ה-20+4 להריון. לפני כמה ימים התחילו לי כאבים בעצם החיק, בתחילה חשבתי שזה משהו רגיל (התרחבות של האגן ושל הרחם) ואז שמתי לב שזה לא עובר. רופא SOS שהגיע הביתה הפנה למיון במידה והכאבים ימשיכו ואכן הכאבים התחילו להקרין לבטן התחתונה ביום המחרת. כשהלכתי לבית החולים הרופא ראה חשש לדלקת בשתן + כשהוא הכניס מפשק כדי להסתכל בפנים המפשק יצא עם הפרשה חומה אדמדמה. הרופא אמר שבעיקרון הוא לא רואה סיבה לדאגה כי הוא לא רואה משהו בעייתי בתוך צוואר הרחם עצמו אבל שלח אותי לבדיקות מעבדה בכל מקרה. הבוקר הלכתי למעבדה והם לקחו לי דגימת שתן + דגימת מקלון מהואגינה שיצאה שוב בצבע חום אדמדם.... האחות גם אמרה (ואני שמתי לב) שיש ריח לא נעים. כמו כן, אני עם כאבים באגן ואני לא בטוחה אם זה רק בעצם החיק כמו שהיה עד עכשיו או גם עולה לבטן התחתונה כי הכאב הוא לא קבוע במנוחה ומתחזק בהליכה/ מעבר לעמידה. אשמח לדעת מה אוכל לעשות במקרה כזה והאם זה מסוכן.

אין קשר לשאלה

שלום אם יראו בבדיקות שיש לך דלקת בשתן הרי שכדאי לטפל בהתאם זה נשמע גם כמו דלקת בנרתיק - הייתי מציע לפנות לבדיקה חוזרת

מנהל פורום רפואת נשים