העמסת סוכר 100 גרם שבוע 37

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

26/02/2019 | 11:54 | מאת: ב

שלום ד"ר, עשיתי העמסת סוכר של 50 גרם, בשבוע 25, שיצאה 70 mg. בשבוע 29, עשיתי הערכת משקל והתוצאה הייתה1319.0. בשבוע 35 עשיתי שוב הערכת משקל והתוצאה הייתה 3234.0 (כמות המים הייתה תקינה בשני המקרים). היום, שבוע 37.2, הייתי אצל רופאת מעקב ההיריון שלי, שטענה בתחילה כי כנראה הערכת המשקל נוטה כלפי מעלה, ושבפועל העובר קטן יותר. היא עשתה לי הערכת משקל נוספת במקום, אבל אמרה שקשה להעריך כי העובר עם הגב כלפי מעלה, ולבסוף קבעה כי המשקל הנוכחי הוא 3.600. היא הפנתה אותי למען הסר ספק לעשות העמסת סוכר 100 גרם ולבצע שוב הערכת משקל. השאלה שלי היא האם זה באמת הכרחי? אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.. אציין כי גם לאמא שלי היו עוברים במשקל גדול וללא סכרת הריונית, וכי בעלי גבוהה ובעל מבנה גוף מעט רחב. אשמח לחוות דעתך. תודה!

26/02/2019 | 13:02 | מאת: ב

אציין כי העובר ממין זכר

שלום זו ההמלצה במקרים של רושם לעובר גדול אם יש סכרת הריון מנהלים את הלידה אחרת בחלק מהמקרים

מנהל פורום רפואת נשים