כאבי טרום מחזור מתחילת הביוץ. האם לקחת בחשבון אנדומיטריוזיס?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

30/01/2019 | 16:11 | מאת: שרון

שלום.אני בת 43. מאז גיל 20 אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה מתחילת הביוץ ועד יום המחזור. הכאבים מרביתם אחרי שתן אחרי מקלחת חמה אחרי מאמץ גופני. רק בעזרת קרח בבטן התחתונה מצד ימין אני מצליחה להפיג את הכאב. לאחר כ4 או 5 מתחילת הביוץ אני גם מיתעוררת בלילה מכאבים. מגיל 35 מנסה להרות בטיפולי ivf ללא הצלחה. לפני כשנה הריתי לראשונה והייתה לי הפלה בשבוע 5. רציתי לדעת אם לדעתך זה יכול להיות אנדומיטריוזיס?

שלום האבחון של אנדומטריוזיס נעשה בעיקר בניתוח לפרוסקופיה לכן אי אפשר לדעת

מנהל פורום רפואת נשים