ציסטה בשחלה ודימום קל מהנרתיק

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/12/2018 | 02:22 | מאת: הילה

שלום ד״ר, אני בת 23 בריאה בדר״כ. לפני כשלוש שנים רופאת הנשים חשבה שיש לי שחלה פולציסטית ולכן שלחה אותי לכל מיני בדיקות, ובניהן אולטרסאונד. הבדיקות יצאו תקינות, אך עם זאת התגלתה ציסטה בשחלה אך הרופאה לא הייתה מודאגת. לפני כחצי שנה חזרתי אליה עקב דימום קל מהנרתיק לא בזמן מחזור, שהופיע לי מדיי פעם בין המחזורים. היא שלחה אותי לבדיקות הורמנליות ואולטרסאונד בטני (מכיוון שאני בתולה) ואחרי שחזרתי אליה עם בתוצאות היא ראתה שוב את קיומה של הציסטה ורצתה להמשיך בבירור, לכן שלחה אותי לאולטרסאונד בטני תלת מימד+בדיקת דם ca-125 וAlpha fetoprtain. ביצאתי כרגע רק את בדיקת הדם לפני יומיים והגיעו התוצאות של 13.8 ו0.5 בהתאמה לכל בדיקה. ראיתי בהערות של האתר כללית ובאתי כאינטרנט שהבדיקה הזו משמשת לבדיקת גידולים סרטניים. אני מאוד מודאגת, לא הבנתי מהרופאה שלי שיש סיכון בציסטה, היא גם לא הייתה נראית מודאגת. האם יש סיבה לדאגה? והאם הבדיקה משמשת רק לצןרך בירור סרטני? אני מאוד מוטרדת ויקח זמן עד שאקבל זימון לאולטרסאונד הבטני ואשןב אליה. תודה מראש, הילה

שלום הבדיקות תקינות והן מהוות אינדיקציה לא מדויקת לגדולים בשחלה בכל מקרה לא ציינת כלום על הצסטה ולכן איני יכול לדעת אבל כדאי להיות במעקב

מנהל פורום רפואת נשים