הפרשות\הכתמות מוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/11/2018 | 13:26 | מאת: מודאגת

שלום רב, בחודש האחרון קורים דברים מאוד מוזרים לגוף שלי ואני מודאגת. רקע על עצמי: בת 24, בריאה, ללא מחלות או אלרגיות, מעשנת, לא משתמשת בגלולות או אמצעי מניעה חוץ מקונדומים, מחזור סדיר מאוד בדר״כ כל 28 יום, עברתי לפני כ-4 שנים הפלה יזומה, חוץ מזה ללא הריונות נוספים או לידות. קיבלתי ווסת ב18.10, הווסת הייתה שבוע ימים כרגיל והסתיימה. יום או יומיים אחרי קיימתי יחסים והדימום התחדש, נבהלתי והלכתי לרופא נשים שעשה בדיקה גניקולוגית רגילה ואולטראסאונד ואמר שהכל נראה תקין וליתר ביטחון קבע קולפוסקפיה לסוף החודש ולקח pap (פאפ אחרון שביצעתי מלפני כמה חודשים תקין). לאחר מכן, במשך כמה ימים המשיכו הכתמות חומות, חזרתי אליו שוב ואמר שזה נראה כמו משהו הורמונלי ונתן לי ל10 ימים את הכדור ״אוטרוגסטן״ שאמר שיעצור את ההפרשות ולאחר הסיום הטיפול אקבל ווסת שוב. אני כבר ביום השלישי לנטילת אוטרוגסטן, בינתיים אין שינוי בהפרשות (יש לציין שבהתחלה חשבתי שמדובר בדלקת משום שההפרשות מוזרות- חום בהיר,כמות קטנה, קצת ריריות ג׳ליות, עם חוטים או חלקיקים קטנים, ואפילו לפעמים יוצאים בשתן החלקיקים.. מוזר ביותר ולא נראה כמו דימום) ויש לי כמה שאלות: 1. האם שיבוש הורמונלי שגרם לווסת לא להסתיים עד עכשיו יכול להגרם מסטרס? אני עוברת תקופה לא פשוטה נפשית.. 2. האם באמת תיאור ההפרשות מתאים לדימום? אני חוששת שהאבחנה לא נכונה :( 3. היה לי קונדילומה שטופלה לפני כמה חודשים, מה שאומר ממה שהבנתי שנדבקתי בוירוס הפפילומה. אני בחרדות שכל המצב קשור בכלל לזה, לשינויים סרטניים בצוואר הרחם. יכול להיות שזה משהו שקורה אבל התפספס בבדיקה גניקולוגית רגילה? סליחה על האורך ועל ריבוי התיאורים, אני פשוט אובדת עצות

שלום אני לא יכול לדעת בלי בדיקה יתכן שקשור לשינויים הורמונליים ויתכן של צואר הרחם

מנהל פורום רפואת נשים