הצורך בבדיקת חלבון עוברי לאחר nipt תקין

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/10/2018 | 09:10 | מאת: ת.ש.

שלום רב, אני בת 35, בשבוע 16 להריון שני. ביצעתי בדיקת NIPT (וריפיי פלוס) אשר נמצאה תקינה. בבדיקת שקיפות עורפית וסקר הריון שליש ראשון התקבל, בשקלול עם גילי, סיכון של 1:2800 לתסמונת דאון, ו-1:10000 לטריזומיה 18. סקירת המערכות המוקדמת הייתה תקינה. רציתי לשאול האם עליי לבצע את בדיקת החלבון העוברי, או שהתוצאה התקינה בבדיקת NIPT מייתרת אותה? תודה רבה ושבת שלום!

שלום יש אינפורמציה נוספת בבדיקת הסקר שליש שני שלא מתקבלת מה nipt ולכן כדאי לבצעה

מנהל פורום רפואת נשים