עובר עם דופק וחשש להריון מולארי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/10/2018 | 18:47 | מאת: שמרית

שלום רב, בשבוע 5 ביצעתי בדיקת בטא שיצאה 108000. בשבוע 8 נצפה עובר אחד עם דופק. לאחר מספר ימים החל דימום ונראו בא.ס שתי המטומות ברחם. הרופאה העלתה השערה להריון תאומים שרק אחד שרד, או הריון מולארי. הפסיק הדימום ובשבוע 10 ביצעתי מעקב א.ס ובטא. נצפה עובר עם דופק אך ההמטומות עוד שם. הבטא 208000 בשבוע 10. הרופא אמר שלא חושב שמדובר בהריון מולארי ולהמתין לשבוע 12 לשקיפות. השאלה: האם ערכי בטא סבירים לשבוע 10? האם קשה לאבחן הריון מולארי בשבוע מוקדם? האם לא מסוכן לדחות את האיבחון עד לשבוע 12? תודה!!

שלום ערכי הביתא גבוהים אך זה לא אבחנתי להריון מולרי לא קשה לאבחן הריון מולרי באולטראסאונד לא מסוכן להמתין בהצלחה

07/10/2018 | 15:02 | מאת: שמרית

תודה על תשובתך! האם רק על פי תקינות השליה ניתן לדעת האם ההריון תקין? מכיוון שהרופא לא הצליח לאבחן זאת בשבוע 10. שוב תודה

מנהל פורום רפואת נשים