בירור: רירית רחם מעובה/ פוליפ רחמי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

07/05/2018 | 14:50 | מאת: עדי

שלום אני בת 23.5 התחתנתי לפני 8 חודשים. יש לי ווסת סדיר לא מנסה להרות. בתקופה האחרונה גליתי שיש דם בניגוב / הפרשות בצבע חום, ביקרתי אצל רופאת נשים וחשדה בפוליפ רחמי, נתנה לי דופסטון, (כדור ביום ל 20 ימים), אחרי זה ביקרתי אצלה שוב אחרי המחזור ב 10 ימים ואמרה לי שעדיין היא חושדת בפוליפ רחמי או שרירית הרחם מעובה, וביקשה לבקר אצלה אחרי הווסת הבא ביום אחד. גם בתקופת ביוץ יש לי דם בניגוב.(פעם ראשונה) ממש כמה טיפות קטנות. (בווסת האחרון אחרי התרופה כמות הדם הייתה מאוד דלה יחסית לכמות הדם במחזורים שהיו לפני התרופה). האם זה מסמל משהו? ובמידה ונמצא פוליפ רחמי האם אפשר לטפל רק באמצעות הורמונים ? והאם זה תקין שרירית הרחם תהיה מעובה? האם זה ימנע ממני להיכנס להיריון? תודה

שלום כדאי לבצע הבסטרוסקופיה על מנת לשלול או לאשר פוליפ אם הוא גדול או גורם לדימומים כדאי לנתח ולהוציאו אין קשר להריון

מנהל פורום רפואת נשים