הגנה נגד היריון אחרי גלולות ושלשולים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

06/03/2018 | 15:30 | מאת: הגנה נגד היריון אחרי גלולות ושלשולים

שלום ד״ר, הינני בת 19.5. לפני כשבועיים, ב-19 לפברואר ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה אשר מצריכה הכנה באמצעות תרופות משלשלות כדי לנקות את המעי. את התרופות התחלתי לקחת בשעות הערב יום לפני הבדיקה, וב7.30 בבוקר בבוקר הבדיקה. אני נוטלת גלולות יאז פלוס כבר למעלה מחצי שנה, כל יום בשעה 13.00 בצהריים. רציתי לשאול אם לקחתי גלולה יום לפני הבדיקה (בשעה 13.00), ולאחר כמה שעות (בשעות הערב) התחלתי עם התרופות המשלשלות, ובבוקר הבדיקה שזה יום לאחר מכן, לקחתי ב7.30 בבוקר שוב תרופות משלשלות וב13.00 בצהריים לקחתי שוב גלולה, האם אני מוגנת מהריון לא רצוי או שמא הגלולות אינן נספגו בגוף בגלל התרופות המשלשלות שנאלצתי לקחת? אתמול 5.3 קיימתי יחסים לא מוגנים עם בן זוגי (לקחת גלולות אך לא השתמשנו בקונדום) אחרי שבמהלך השבועיים לאחר הבדיקה עד אתמול השתמשתי גם בגלולות וגם בקונדום. האם אני מוגנת או שיש חשש להיריון וכדאי לקחת כדור ל״יום שאחרי״? כגון פוסטינור, נורלבו? ואם כן, על מה אתה ממליץ? המון המון תודות לך

06/03/2018 | 20:44 | מאת: המשך לשאלה

מדגישה לד״ר שוב, כי עברו שבועיים מאז הטיפול המשלשל

שלום מאחר והשתמשת גם בקונדום שבועיים לאחר הבדיקה הרי שאת מוגנת

מנהל פורום רפואת נשים