בחירה נכונה של גלולות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

15/08/2017 | 08:17 | מאת: אלינור

היי. אני כבר 3 שנים נוטלת את הגלולה מליאן ותוך פחות משנה עליתי 30 קילו מאז שהתחלתי ליטול אותה. כעת יש לי שומנים בדם, תאבון גדול, קושי לרדת במשקל, ואפילו אני קרובה לסכרת. הלכתי לרופאת נשים והיא המליצה לי ליטול את הגלולה יסמין. קראתי עליה וכתוב שהיא גורמת לקרישיות דם שעלולה להוביל למוות. לפני שהתחלתי לקחת גלולות עשיתי בדיקה האם יש לי סיכון לקרישיות דם והתוצאה יצאה תקינה. אך במשפחה שלי יש היסטוריה של קרישיות דם כולל מקרים שהובילו כמעט למוות. אני לא יודעת אם להישאר עם הגלולה מליאן, או להחליף ליסמין או משהו אחר. הרופאת נשים לא הכי יודעת לייעץ לי. לי חשובה מאוד הבריאות. רוצה לרדת במשקל, להוריד אחוזי שומן ולקחת גלולות שלא יגרמו לי חלילה לקרישיות דם. אשמח להמלצות.

שלום אם יש במשפחה ספור של קראישיות יתר הרי שלא מומלץ לך לקחת גלולות בכלל גם אם הבדיקות שלך תקינות כדאי לשקול אמצעי מניעה אחר

15/08/2017 | 11:18 | מאת: אלינור

כמו מה? התקן הבנתי שאני לא יכולה כי אני סובלת מדלקות חוזרות כל הזמן וגם סובלת ממתן שתן בדחיפות מאוד גבוהה... מדבקה זה גם הורמון... אמצעי מניעה לגבר לא רלוונטי.. והרופאה לא ממש ממליצה לי על משהו אחר חוץ מזה.

שלום התקן תוך רחמי על פניו מאד מתאים

מנהל פורום רפואת נשים