חלב בשד לאחר סיום הנקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

08/06/2017 | 20:10 | מאת: אני

שלום, סיימתי להניק לפני חצי שנה לאחר שנה של הנקה משולבת בתמ"ל. בחודש שעבר שמתי לב שיש לי פתאום כמה טיפות של חלב בשד ימין הצד ממנו הנקתי. גם בצד שמאל אם לחצתי יצאו כמה טיפות. תחושת המלאות בשד חלפה וקיבלתי מחזור. והנה עבר חודש ושוב אני מרגישה מלאות וכשאני לוחצת על הפטמה שוב יוצאות טיפות. אני אקבע תור לרופאת נשים אך אשמח להתייחסות. האם החלב קשור למחזור החודשי (מאז הלידות הוא מאוד מורגש) אני אחרי ביוץ ושבוע לפני מחזור בדיוק לפני חודש שמתי לב לראשונה לתופעה וגם אז הייתי לאחר ביוץ ולפני קבלת וסת. תודה רבה נ.ב אציין שלא הייתי מאוד שופעת חלב במהלך ההנקה ושילבתי לכל אורכה גם תמ"ל.

שלום ככל הנראה רמה גבוהה של הורמון הפרולקטין כדאי לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי ולפנות גם לכירורג לבדיקת שדיים אם את לוקחת גלולות הרי ששכיח לראות הפרשת חלב תחת לקיחת גלולות

מנהל פורום רפואת נשים