פרימולוט נור וציסטה...

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/03/2017 | 12:30 | מאת: ענת

שלום רב! אני בת 30, בריאה בדרך כלל. מאז שהפסקתי לקחת גלולות לפני שנה, יש לי ווסתות ארוכות של כשבועיים וחצי, שכמה ימים לאחר מכן מגיע הביוץ. בחודש שעבר הרופא ביקש ממני לעשות פרופיל הורמונלי ונתן לי פרימולוט נור במשך עשרה ימים 2 כדורים ביום על מנת להפסיק את הדימום ולעשות "ריסטרט למערכת". לאחר 10 ימים קיבלתי שוב ווסת. הייתי היום אצל רופא נשים לעשות us והוא אמר לי שהוא רואה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 2 ס"מ. מציינת שמעולם לא היו לי ציסטות. שאלתי היא האם ייתכן שהציסטה היא בעקבות כך שלא התרחש ביוץ חודש שעבר כי לקחתי פרימולוט נור? והאם זה מסוכן?

שלום צסטה בגודל כזה אינה מסוכנת ולרוב נוצרת כשאין ביוץ או הביוץ מתעכב

מנהל פורום רפואת נשים