תסמונת השחלות הפוליציסטיות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/12/2016 | 01:21 | מאת: דנה

שלום לך, אני בת 19 ולפני כחצי שנה אנחנו אצלי את תסמונת השחלות הפוליציסטיות לאחר יותר מ 7 חודשים בלי מחזור (מחזור ראשון בגיל 12, מגיל 14 היה סדיר). בנוסף התגלתה אצלי ציסטה בקוטר של 6 ס"מ שנעלמה לאחר כדורי פרוגסטרון שגרמו למחזור חד פעמי. הומלץ לי להתחיל להשתמש בגלולות מסוג "מינס" אך גם בגלל שקיבלתי באופן סדיר חודשיים נמנעתי מלהתחיל לקחת אותן, וגם בגלל שאני קצת מפחדת שהגוף שלי יתרגל וישתעבד לגלולות ואז אסבול מתופעות לוואי כשאפסיק לקחת אותן. הבעיה שמטרידה אותי היא כל מה שמתלווה אצלי לתסמונת. השמנתי, צץ לי אקנה, והופיע אצלי שיעור יתר נוראי!!! בפאות הלחיים, במצח, בבטן, מעט בחזה, והרבה בסנטר... כל אלו ובעיקר בשיעור בסנטר מפריעים לי בטירוף, קשה לי להסתכל על עצמי במראה... אם אתחיל לקחת גלולות, תופעות הלוואי (ובעיקר השיעור) יפסיקו? או לפחות יפחתו? אין סכנה שיהיה לי קשה יותר להיכנס להריון כשאפסיק את הגלולות, כמו שנאמר בכל כך הרבה כתבות??? זה סבל נוראי, ממש אשמח לתשובתך.

שלום כל התופעות יעלמו בהדרגה כשתתחילי את הגלולות הגלולות לא פוגעות בפיריון בעתיד

מנהל פורום רפואת נשים