מנסין להכנס להריון עם כלמידיה לשעבר ועם ספירת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

10/11/2016 | 22:32 | מאת: butterfly

היי, בעבר היו לי דלקות שתן חוזרות, ושני פאפים דלקתיים. הגניקולוגית הפנתה אותי לעשות תרבית ואגינאלית STD בבדיקת STD יצא כלמידיה ואורופלסמה חיובי. היא נתנה לי אנטיביוטיקה 10 ימים. 10 ימים אחרי האנטיביוטיקה עשיתי בדיקה חוזרת של STD והכלמידיה והאורופלסמה יצאו שלילי. עשיתי בדיקת פאפ ויצא מצב תקין. היום אני מאורסת ואני והארוס שלי מנסים קצת יותר משנה להיכנס להריון. הוא עשה בדיקת זרע והבדיקה לא יצאה תקינה כל כך. היינו אצל רופא לפיריון הגבר, הוא אמר שבן הזוג שלי לא עקר! אבל יהיה קשה מאוד להשיג הריון ספונטני עם כמות הזרע שלו והוא אמר שב- IVF נוכל להיכנס להריון. רציתי לדעת אם זה רק בגלל שיש לו ספירת זרע נמוכה או שאולי הכלמידיה גרמה לי נזק עתידי כלשהו..?

10/11/2016 | 22:49 | מאת: butterfly

בדיקת זרע ראשונה: נפח: 3.5 חומציות: 7.8 צמיגות: + מראה: +++ ריכוז תאי זרע 0.3 סה"כ תאי זרע: 1.05 % תאי זרע נעים: לא רשמו תשובה % תאים חיים: במשטח נטיבי נצפו 10% תאי זרע בתנועה בינונית לא ניתן לבצע מורפולוגיה עקב מיעוט תאי זרע בבדיקה השני: complete liquefaction: complete viscosity: normal Ph: 8.1 volume: 2.80 concentration: 0.100 total count: 0.28 motility: 24 total motil count: 0.067 vitality: 54 normal morphology: 0

22/11/2016 | 17:20 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

ההפניה של הרופא לIVF מוצדקת בגלל כמות נמוכה של תאי הזרע ובגלל המורפולוגיה הנמוכה (0 תקינים). במקרה של בעיה במורפולוגיה אנחנו ממליצים לבצע מיון של תאי הזרע הטובים ביותר מורפולוגית במקרוסקופ בהגדלה גדולה בשיטה שפתחתי ונקראת שיטת ברטוב או IMSI ומבוצעת אצלנו במרכז ברטוב בפ"ת.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר