היי, אשמח לעזרה ופענוח בדיקות דם הורמונליות של בעל

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

05/09/2016 | 13:32 | מאת: שולי

05/09/2016 | 13:34 | מאת: שולי

היי, אשמח לעזרה ופענוח בדיקות דם הורמונליות של בעלי עד שיגיע התור לרופא.. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון, בעלי עשה 2 בדיקות זרע ובשתיהן ריכוז הזרע יצא מאוד נמוך (0.5). הוא ביצע בדיקת דם כדי לראות פרופיל הורמונלי וזה מה שיצא: L.H 9.3, FSH 18.7, PROLECTIN 438, TESTOSTERON 10.9 מה הפרופיל אומר? האם תקין? והאם יש פיתרון? תודה רבה...

05/09/2016 | 14:35 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

נוכחות לויקוציטים בזרמה יכולה להצביע על דלקת זיהומית בתעלה הזכרית, שיכולה להשפיע על איכות תאי הזרע. העובדה שהאנטיביוטיקה השפיעה על כמות הלויקוציטים מאשרת מצב זה, ולכן לדעתי יש לבדוק את נוכחות החיידקים באמצעות תרבית זרמה, ובאם התרבית חיובית עדיין, יש צורך בטיפול האנטיביוטי עד לסילוקם. לדעתי, הלויקוציטים אכן עשויים לפגוע באיכות תאי הזרע, המשפיע על הכניסה להריון, אך נוכחות הרעלנים שהחיידקים מפרישים פוגעים יותר ולכן יש להוריד את רמתם.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר