בדיקת זרע מורפולוגיה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

11/04/2013 | 09:50 | מאת: ערן

לפני כ 3 שנים עשיתי בדיקת זרע תוצאות עיקריות: ריכוז 60 מיליון :. חיות : 44% dormant:1 מורפולוגיה : תקינים 14% מהירות: 28 כאשר המדד המצויין כנורמלי = 15 תנועה: 43% תנועה מתקדמת : 75%. חומציות 7.5 לפני שבוע עשיתי בדיקה שתוצאותיה שיפור כמעט בכל הפרמטרים למעט ירידה לא ברורה במורפולוגיה. ריכוז: 88 מיליון : חיות : 67% ,%dormant:17, מורפולוגיה : תקינים 4% , מהירות: 30 מדד נורמלי = 15 , תנועה: 53% תנועה מתקדמת : 61%.חומציות : 7.6 אני בריא לא מעשון ו/או שותה עושה ספורט לא מסוכן אולם הייתי בטיסות רבות לאחרונה. מה יכולה להיות הסיבה לירידה כה דרסטית במורפולוגיה האם לעשות תרבית זרע? האם לעשות בדיקת זרע נוספת ומתי? האם יתכן הריון ספונטני? הבנתי שבדרך כלל מורפולוגיה היא נתון די יציב. מודאג מהשינוי הלא ברור. אודה לתשובתך. בכבוד רב.

11/04/2013 | 19:08 | מאת: ערן

בבדיקת תרבית בזרע נמצאו 10 -20 ליקוציטים (תאים לבנים) בזרע. האם יש קשר? והייתי מקורר שבועיים בחודשיים האחרונים עם שיעעול חזק וליחה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר