AMH באנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

15/03/2013 | 20:51 | מאת: גילי

שלום, אני בת 32 וסובלת מזה כמה שנים מאנדומטריוזיס. מפאת הגיל והמחלה, התחלתי להיות מוטרדת מעניין הפוריות ואף לשקול הקפאת ביציות או עוברים (מתרומת זרע). לשם כך, ביצעתי בדיקת AMH במעבדות זר וקיבלתי תוצאה של 1.86 מיקרוגרם לליטר, כשטווח הנורמה הוא בין 1 ל-8. כיצד כעת עליי להתייחס לתוצאות? מצד אחד, אני דואגת לרמת הפוריות שלי. מצד שני, טיפולי IVF מרתיעים אותי בשל החשש הסביר שהם יגבירו את כאבי האנדומטריוזיס. אשמח לקרוא את דעתך המקצועית בעניין.

21/03/2013 | 10:50 | מאת: ד"ר משה רויבורט

מדובר בדיון ארוך. ההמלצות תלויות במשתנים נוספים, אשר אינם מפורטים בפנייתך, ולכן ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל או לקבוע תור להתיעצות אצלי.

21/03/2013 | 13:42 | מאת: גילי

תודה רבה. האם תוכל לציין את המשתנים העיקריים בלבד?

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר