בדיקות הורמונליות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

03/03/2013 | 09:15 | מאת: מיקי

שלום רב , בת 35.5 יש לי 2 ילדים בני 6.5 ו- 5.5 שנולדו בניתוח קיסרי שניהם .בהריון הראשון לקח לי 3 חודשים להקלט בשני חודש. מנסה להכנס להריון שלישי כבר 8 חודשים . אין בעברי הפלות. עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי הכל יצא תקין פרט ל- FSH שיצא 15.2 . מצרפת את הבדיקות : שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה ESTRADIOL (E-2) pmol/L 219 17-OH-PROGESTERONE nmol/L 0.76 TSH mIU/L 3.17 T3- FREE pmol/L 6.1 T4- FREE pmol/L 15.8 LH IU/L 7.7 FSH IU/L 15.2 PROLACTIN mIU/L 198.5 ANDROSTENEDIONE nmol/L 3.18 DHEA SULPHATE µmol/L 3.12 המחזור שלי סדיר מגיע כל 27 יום , בשבוע שבו אמור להיות ביוץ אני מרגישה התגברות של הפרשות .מקיימים יחסים פעמיים עד 3 באותו שבוע . עשיתי גם ביום ה- 12 למחזור את הבדיקות הבאות : ESTRADIOL (E-2) pmol/L 664 PROGESTERONE nmol/L 3.5 נאמר לי שהן תקינות אני רוצה לציין ערכות של בדיקות ביוץ לא מזהות ביוץ פרט לפעם אחת שזיהו היוץ אבל לקיתי באבעבועות רוח וויתרנו על ניסיון בחודש זה . טרם עשיתי צילם רחם . לרופאת נשים יש לי תור רק עוד חודש מה משמעות ה- FSH הגבוה הזה בהינתן שכל היתר הבדיקות בפרופיל ההורמונלי תקינות? מה השלב הבא? האם FSH גבוה מושפע מתזונה (בשנתיים האחרונות רזיתי 25 קילו) מלחץ? אני עבודת בעבודה מאוד אינטנסיבית עם הרבה שעות

07/03/2013 | 10:56 | מאת: ד"ר משה רויבורט

רמת ה-FSH יכולה להצביע על ירידה ברזרבה השחלתית. יחד עם זאת יתכן שקיימת גם השפעה ללחץ הנפשי ולשינוי הקיצוני במשקל גופך.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר