שאלה לגביי בדיקת "פיפל"

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

19/02/2013 | 01:41 | מאת: נועה

שלום, רבות נכתב בפורומים על נושא בדיקת "פיפל". ובכל זאת - אשמח להבין יותר...(אודה על תשובת הרופא). * אציין מראש - אין לי צורך בהסברים על מטרת הבדיקה. כמו כן, כבר ביצעתי אותה (אבל, יש דברים שלא ברורים לי במהות הבדיקה). א. הרופא שהפנה אותי לבדיקה, ביקש שאבצע אותה שבוע לפני הווסת. מצד שני, אם מטרת הבדיקה - היא לגרום לעיבוי הרירית...אז, לא ברור לי - מדוע מבצעים אותה לפני הווסת ולא לאחריה?? (הרי, בזמן הווסת - הרירית ממילא נושרת). ב. ידוע לי, שיש שתי דרכים לבצע את הבדיקה: האחת - ע"י פציעת הרחם (שלא ידוע לי כיצד זה נעשה)... השניה - ע"י שאיבה (וזו הדרך בה ביצעו אצלי את הבדיקה) - בעזרת צינורית דקה. השאלה: איזו משתי הבדיקות עדיפה יותר? אודה על התשובות לשאלות הנ"ל. בתודה מראש

20/02/2013 | 08:09 | מאת: ד"ר משה רויבורט

בזמן הפעולה נגרמת "פציעה" של השכבה הבסיסית של רירית הרחם, שאינה נושרת בווסת, וכתוצאה מכך בחודש לאחר מכן רירית הרחם צפויה לשגשג יותר.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר