בטא חיובית והכתמה ורודה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

24/11/2012 | 08:17 | מאת: לימור

שלום, אתמול עברו 12 יום מההחזרה, בדיקת בטא הראתה 48, אבל מזה כמה ימים אני רואה הכתמה קטנה וורודה האם משמעות הדבר שצריך להגביר את התמיכה. האם דימום מעיד בהכרח על רמת הורמונים נמוכה? מקבלת אנדומטרין פעמיים ביום ופרוגינובה 3 פעמים ביום החל מהיום השישי להחזרה(לאחר בדיקת דם שבדקה אסרדיול וםרוגסטרון כיוון שמדובר בטיפול רביעי ושלושת הקודמים הסתיימו בערך ביום זה). הסקר שעשיתי הוא אמנם רק מתחושה שקיבלתי אבל ראיתי שרוב הבנות עם ההכתמות מקבלות פרוגינובה ולא אסטרופם, האם יש הבדל בין 2 התרופות? תודה רבה ואני מבינה שהתשובה הטובה ביותר לגבי ההמשך היא בדיקת בטא-ביום ראשון בבוקר.. :)) המון שאלות-תודה רבה על ההתייחסות מראש

25/11/2012 | 14:23 | מאת: ד"ר משה רויבורט

הכתמה קלה אינה מעידה בהכרח על אי תקינות ההריון או על תמיכה לא מספקת. מומלץ לחזור על הבטא כעבור יומיים על מנת לעקוב אחרי קצב עליית הבטא. בהצלחה!

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר