טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

13/11/2012 | 14:58 | מאת: ליאת

היי, אני בת 36 לאחר שתי הפלות: הראשונה בשבוע 6 והשניה בשבוע 9. לאחר ההפלה השניה עשיתי בדיקת טוקסופלזמה, לבקשתי מרופאת המשפחה. יצא לי: Toxoplasmosis IgG 20.6. Toxoplasmosis IgM גבולי. לאחר ביקור אצל רופא נשים, הבנתי ש"זה בעייתי", כמובן שלא פרט, כמובן שאמר לי שאיני רופאה..ורק שאעשה הבדיקה שוב. אני במתח גדול ולא מבינה לאיזו תשובה עליי לצפות. לשמוע שעליי לחכות בכניסה להריון נוסף זה גזר דין לא פשוט עבורי. הוא מלמל משהו בנושא, אך יודעת שיש כ"כ הרבה דברים שמתגברים עליהם. עשיתי את הבדיקה שוב, עברו חודשיים מאז ההפלה השניה והתוצאות הן: Toxoplasmosis IgG 21.8. Toxoplasmosis IgM גבולי. האם זה ממש מסוכן להכנס להריון כעת? להבנתי כשיש IGG זה אומר שחליתי בעבר הרחוק ואני הרי כל חיי אוכלת כמויות של בשר נא וכבד אווז ועוד, ככה שנים!! איך ניתן לדעת אם נדבקתי לפני 20 שנה נניח (ופתחתי נוגדנים) ולהבנתי אם זה המצב (שנדבקתי לפני 20 שנה...) אז אין בעיה. האם העובדה שרק כעת נבדקתי לראשונה (וגם זה ביוזמה שלי לאחר ההפלה השניה, עת בקשתי מרופאת המשפחה)...לא מאפשרת לדעת? האם זה אומר שמסוכן בכזו דרמטיות להכנס להריון? בבקשה ענו לי, מקווה שהתשובות תהיינה מעודדות. אני כאילו בתוכי משוכנעת (בלי באמת להבין) שנדבקתי מזמן, שנים של הרבה מאד אוכל שעיקרו בשר, פנימי, חיצוני, נא, מכל הסוגים, כבד רגיל, כבד אווז, רק במסעדות בחוץ...ממש "מרגישה" מחוסנת והבנתי ממה שקראתי שברגע ש IGG חיובי זה מצוין. האם זה שה-IM גבולי, זו הבעיה? כי אומר שנדבקתי לאחרונה בהכרח? איך ייתכן שנדבקתי לאחרונה אם שנים אוכלת בשרים נאים...? אנא עשו לי סדר. שאלה אגבית שעלתה לי, האם תתכן הפלה מזה? (הפלה ראשונה שבוע 6 ספונטנית כמה ימים לפני בדיקת דופק, הפלה שניה לאחר שלא נמצא דופק....ולאחר שאכלתי כבד אווז...המומחה הפרטי אמר שלא קשור לתזונה, לשאלתי. מצד שני, האם הטוקסופלזמה הזה פותח לי פה עולם חדש? כמה טוקסופלזמה זה משהו קריטי בהריון?) אנא אנא האירו עיניי בנושא הטוקסופלזמה, בהקשר שלי... תודה!!

13/11/2012 | 15:03 | מאת: ד"ר משה רויבורט

ממליץ להתיעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר