שאלה להבנה בבקשה..........

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

24/04/2020 | 17:23 | מאת: רעותי

היי דר מה שלומך? יש לי שאלה קצת מוזרה.. למה זרע הגבר לא יכול לחיות יותר משלושה ימים /חמישה ימים בגוף האישה? בגלל שהוא לא יודע לשרוד מעבר לכך כי הוא תא או שזה בגלל שהחומציות של הנרתיק ושל הצוואר הרחם שמחסלת אותו? זה נושא שמעניין אותי מקווה שתוכלי לענות לי על כך :) שבת שלום תודה

שלום רעות בהקשר לשאלתך: א. תאי זרע תפקידם להפרות את הביצית ולאחר מכן לא ישרדו. ב. לא ניתן לדעת בודאות את מספר הימים בהם הזרע שורד בחצוצרה שבגוף האשה. למעשה הזרע מגיע לשם ויכול לחכות לביצית מספר ימים שקשה לקבוע את מספרם בוודאות. המידע שקיים הגיע בעיקר מתצפיות מחוץ לגוף (IN VITRO בשפה המדעית). המצב יכול להיות שונה בתוך הגוף בשורות טובות ד"ר יונה ברק Yona Barak PhD, MSc, BSc, BEd Alpha – Scientists in Reproductive Medicine Honorary Board Dr Yona Barak Laboratories LTD Phone: +972 54 904 1 904 Email: [email protected] Fax: +972 153 544 938 417

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר