תוקפו של זרע לאחר השבחתו

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

03/01/2019 | 17:01 | מאת: מישהי

שלום, אספתי את מנת הזרע מביה"ח פרטי המנה עברה השבחה והושמה בנוזל סגול. שאלתי היא כמה זמן נשמר כושרו של זרע כזה להפרות. האם ייתכן שהזרע ישאר בגוף עד למחזור הפוריות הבא כיוון שעבר השבחה? תודה

07/01/2019 | 09:00 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

שלום לך. איני יודע מהו "נוזל סגול". באם הזרע עבר שטיפה ונמצא בתוך נוזל לשימור, התנועה יכולה להישמר למשך שעות ארוכות.

07/01/2019 | 12:29 | מאת: מישהי

הזרע עבר השבחה. אז הוא לא יכולה להפרות את הביצית של המחזור הבא? שורד שעות בלבד?

08/01/2019 | 09:12 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

כן

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר