גמירה בניסיון להיכנס להריון

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

06/11/2018 | 22:51 | מאת: אייל

שלום, אני ובת זוגי התחלנו לנסות להרות. לאחר שאני גומר בפנים, יוצא ו"מתנקה" תמיד נשארת בצינורית הזרע בפין כמות מסוימת (להערכתי בין 10 ל-20 אחוזים מסך הכמות) שלמעשה לא נשארת בתוך בת הזוג שלי אלא הולכת לאיבוד ונשטפת בכיור. האם יש לך השפעה על הסיכויים להרות? או שבלאו הכי הזרע ה"יעיל" הוא זה שנכנס בתנופה פנימה בזמן הגמירה? קראתי באחד המאמרים ברשת שמומלץ לקיים את האקט כמה שיותר עמוק וכן להישאר כמה שיותר זמן בתוך בת הזוג לאחר הגמירה כדי שהזרע לא יזלוג - האם זה הפתרון? (על ידי כך מאבדים פחות כמות של זרע, שכן הוא ממשיך לזלוג פנימה). אודה להתייחסות עקרונית לסוגיה. בתודה מראש

13/11/2018 | 14:19 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

אין זה משנה. הממוצע של תאי הזרע הנפלטים הוא כמה מליונים. באם יש בעיה של כמות תאי זרע, כדאי להגיע למרכז ברטוב כדי לנסות ולהבין מה הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה.

13/11/2018 | 14:26 | מאת: אייל

תודה על המענה. אין לי בעיה של כמות תאי זרע, אלא של normal forms (גבולי), שידועה ומטופלת. מוודא שהבנתי את תשובתך כי ככל שאין בעיה של כמות זרע - הכמות שאיננה נכנסת פנימה היא שולית ולא אמורה להשפיע?

14/11/2018 | 09:37 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

נכון

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר