איבחון מורפולוגי של הזרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

02/10/2017 | 21:08 | מאת: Dave

מתוך 200 נמצאו 2 תאי זרע תקינים המהווים .1%. המורפולוגיה הכללית ירודה. הפגמים העיקריים וקואולות אקרוזומליות, וקואולות גדולות, ראשים רחבים, ראשים לא אוהלים. אשמח להבין מה הבדיקה אומרת תודה רבה

03/10/2017 | 08:41 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום לך, איני יודע כיצד נבדקה הדוגמא. האם עפ"י שיטת WHO? במיקרוסקופ אור רגיל או מיקרוסקופ מיוחד עם הגדלה גדולה,פי 6000? מבלי לדעת תנאים אלו ובאופן כללי, אלו הם פגמים משמעותיים וכדאי לבוא לפגישת ייעוץ עם המומחים במרכז ברטוב כדי לדעת איך כדאי להמשיך הלאה.

03/10/2017 | 09:05 | מאת: Dave

תחת הגדלה גבוהה x6200 תודה

15/10/2017 | 14:47 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

אם כך זה אומר שלזרע בהחלט יש בעיית מבנה ומומלץ לבצע מיון זרע בשיטת ברטוב לפני ההפריה הבאה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר