ספא ופגיעה בזרעוני Y

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

08/08/2017 | 01:05 | מאת: אני

הי אני ובעלי היינו בספא בחודש שאנחנו מנסים להיכנס להיריון. קראתי שספא פוגע באיכות הזרע.הוא נכנס פעמיים לגקוזי ופעם לסאונה האם יכול להיות שכל הזרעונים ען כרומוזום Y נהרסו בגלל החום ונשארו רק כרומוזום X ? הביוץ הוא בערך עוד שבועיים. מה הסיכוי שיפרה את הביצית זרעון Y אחרי הספא?

09/08/2017 | 08:42 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום וברכה, חום פוגע בייצור הזרע באשכים. איני חושב שמקרה חד פעמי ישפיע לטווח ארוך. אין קשר לכרומוזום Y או X הנמצאים בגרעין תא הזרע.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר