פריון הגבר - כניסה להיריון

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

31/01/2017 | 20:23 | מאת: אורן

היי, מבדיקה שביצעתי רמת תאי הזרע ירד בשנה האחרונה מ1 מיליון לבודדים במקביל עשיתי בדיקות דם וגנטיקה נמצא fsh 16.2 שאר המדדים lh tsh פרולקטין והורמון נמצא תקין . נבדק חסרים בכרומוזום וקריוטיפ - נמצא תקין. אנחנו לאחר 3 ivf כולל טיפול מיון תאי זרע ,הגיעו לידי 2 היריונות אך בשליש ראשון בשבוע 7,9 נאלצנו לבצע גרידה או טיפול התרופתי כי לא היה תקין בנוסף התגלה וריקוצלה רמה2-3 השאלה היא עד כמה יכול לשפר שוקל לגבי ניתוח והאם ניתן לטפל תרופתי בfsh גבוה תודה רבה, אורן

31/01/2017 | 21:18 | מאת: אורן

מבחינת ניתוח תאי זרע תנועתיות 25% צמיגות תקין נפח 3ml תנועתיות +1+2 Ph 7.5 האם יש מקום בזריקת הורמון גברי זה יכול לתרום? האם יש מקום לשקול בכובד ראש תרומת זרע? תודה על תגובתך הכנה

06/02/2017 | 09:11 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום אורן, אתה מתאר מצב של נזק מתמשך באשכים. כמות תאי הזרע יורדת בהתמדה. FSH מעט גבוה. מצב כזה יכול להתרחש בנוכחות של וריקוצל וייתכן שגם בנוכחות זיהום חיידקי בתעלה הזכרית. יש לבדוק סיבות אלו בעזרת תרבית חיידקים הנעשית במרכז שלנו ולטפל באם יש צורך בכך.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר