שברים בצלעות - זמן החלמה ופעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

05/05/2011 | 10:44 | מאת: אילן שברצלע

שלום, אני בן 61, בריא בדרך-כלל. לפני שלושה שבועות מעדתי ונגרמו לי שברים בצלעות 9, 10 בקצה בצד ימין. הדבר אומת בצילום רנטגן. הכאבים האינטנסיביים חלפו ונותרה רגישות שמורגשת בעיקר בתנועות ובתנוחות מסוימות. מהרופא המטפל הבנתי שאין מה לעשות והשברים אמורים להתאחות מעצמם תוך מספר שבועות. שאלתי היא: מתי אני יכול לחזור בהדרגה לפעילות גופנית מתונה דוגמת הליכה, פילאטיס וכד'? תודה

לרוב חיבור טוב מושג תוך 6 שבועות . וחלוף הכאב לחלוטין תוך 3 חדשים. אתה יכול כבר לחזור לפעילות - ככל הנסבל עקב הכאבים.

05/02/2013 | 15:11 | מאת: וינר בינה

האם התעטשויות יכולות להחזיר שבר בצלע שהתאחה אך עדין יש כאבים (אובחן שבר בצלע 6) ללא תזוזה

מנהל פורום אורתופדיה - כללי