צילום סי טי מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

10/10/2016 | 18:41 | מאת: נאדר

אגן סיטי/פרקי ירכייםהבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצםורקמות רכות.בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות.מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום.היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים.משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור .אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים .באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל.אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.מה זה אומר ומה הפיתרון...והמצב היום לאחר שני נסיונות ארטרוסקופיה..ויש כאבים חזקים

התיאור הוא של שינויים נווניים שחיקתיים. אם בוצעו 2 ארטרוסקופיות של מפרקי הירך , הרי מדובר בבעיה מורכבת הדורשת יעוץ קליני מרפאתי אצל אורתופד העוסק בתחום.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי