שנה לאחר שבר בקרסול עדיין כאבים....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

14/05/2016 | 19:00 | מאת: שרון.

שלום בחור בן 35. שנה וחודש לאחר שבר בקרסול כתוצאה מתאונת קטנוע. ממצא צילום הסיטי שנעשה שבועיים לאחר הטראומה הראה כך:הודגם קו לוצנטי עדין מאוד עובר באספקט אחורי של טלוס שמאל, מתאים לשבר ללא תזוזה של פרגמנטים בטלוס אחורי שמאלי, אינו מתאים לעצם טריגונום. נצפו עצמות סירה נוספות דו צדדי בכפות רגליים עם שינויים ארטרוטים בין עצמות הסירה נוספות לעצמות הסירה. סיכום: שבר קטן בטלוס אחורי משמאל, ללא תזוזה של פרגמנטים וללא מדרגות תוך פרקיות באזור של מפרק סוב טלרי אחורי משמאל.....הדבר העיקרי שמטריד אותי כהיום כאשר אני מכופף את כף הרגל קדימה זה כרוך בכאב עז ובתחושה שכף רגל מנונתקת וכבדה יותר ביחס לכף רגל הבריאה .שאלתי היא כזו האם יכול להיות נזק נוסף כגון קרע שרק צילום mri יכול להראות הוא שצילום הסיטי שביצעתי משקף ? כמו כן הופנתי בסמוך לפגיעה למומחה כירורגי מטעם הקופה ובבדיקתו טען שמספר חודשים והכאב אמור להיעלם לצערי זה לא כך. האם מומלץ להיבדק ע"י מומחה באופן פרטי? עוד הוסיף שבצעו לי צילומי אולטרסאונד שהראו רק דלקת בכף הרגל ושללו קרעים.

הכאב שאתה מתאר מצריך פגישה עם אורתופד והערכה הכוללת בדיקה גופנית ובדיקות דימות לפי הצורך. אם להיבדק במסגרת הרפואה הציבורית או באופן פרטי - זו החלטה שתצטרך לקבל עצמאית.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי