פענוח בדיקת MRIהייתי שמחה לחוות דעתך לגביי הממצאים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

25/04/2016 | 20:45 | מאת: דורית וייסמן

שלום לך קיבלתי את תוצאות הMRI והייתי שמחה לקבל חוות דעת . הבדיקה היא של אגן ופרקיי ירכיים . במשך כחודשיים כאב במפשעה בצד ימין ,קושי בתנועתיות של הרגל -סיבוב כלפי פנים וחוץ , צליעה ,הקרנת כאב לירך עד לברך גם בזמן מנוחה. התוצאות הן : לא הודגם שינוי סינגל מלשד המבנים הגרמים, אין הצטברות נוזל בפרקי הירכיים, לא פארא לברל ציסט, אין עדות AVN, המרווח איסכיופמורל צר משני הצדדים פחות מאחד ס"מ עם שינויים בצקתיים עדינים בשריר קוודריצפס פמוריס. הייתי שמחה לדעת מה זה אומר ,הכאב נחלש אך עדיין קיים אשמח לחוות דעתך תודה דורית

היצירות של המרווח האיסכיופמורלי יכול להיות חלק מהסינדרום המכונה באותו שם , כאב הנובע מחיכוך של עצמות אלה בסמוך למפרק הירך. לצורך הפקת המשמעות הטיפולית מהסבל והממצאים בבדיקה גופנית וב MRI מציע לפנות (ביקור קליני) למומחה העוסק בתחום.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי