כאבי גב- גובה שולחן עבודה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

24/02/2016 | 14:39 | מאת: נתן

ד"ר שלום, קראתי במקומות רבים אודות גובה אידיאלי של שולחן העבודה. הבעיה היא שבכל מקום כתוב מעט שונה. אני בן 28, סובל מעקמת תורשתית ומכאבי גב כרוניים. בשנה האחרונה עברתי לעבוד מהבית בעבודה משרדית. כל היום מול המחשב. במקביל, התחילו כאבי גב חזקים יותר, אך בעיקר גב עליון וצוואר. הגעתי למסקנה כי הדבר כנראה נובע מגובה שולחן המחשב/עבודה שלי. גובה המשטח הוא 74 ס"מ. גובהי יחסית נמוך. ישבתי על הכיסא שלי עם רגליים חופשיות על הריצפה ומדדתי את גובה המרפקים שלי מהריצפה כאשר הם מכופפים- יצא 55 ס"מ. למיטב הבנתי, זה גובה השולחן המתאים לי. האם זה נכון? במקום אחר קראתי שהשולחן צריך להיות 20 ס"מ מעל הירך. בשיטה זו גובה השולחן צריך להיות 71 ס"מ. זה בכלל לא מסתדר עם המדידה לפי גובה המרפקים. בנוסף, גובה הידיות של הכיסא הם 64 ס"מ כך שאם אנמיך את השולחן לגובה המרפקים, הכיסא לא ייכנס. אשמח מאוד אם תוכל לחוות דעתך. בנוסף, אשמח לקבל הצעות לטיפול בכאבים.

בעניין התאמת סביבת העבודה מצע לפנות לפיזיותרפיסט העוסק בתחום. לגבי טיפול נגד כאבים - מציע לפנות לרופא המשפחה.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי