כאבים באזור הצלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

01/08/2015 | 21:43 | מאת: רחל

ב"ה לד"ר רוני בשוראי שלום רב, לפני כיומיים הרמתי את האחיינית שלי בת השנתיים- כבדה ושמנמנה.. ומיד אחרי זה הרגשתי כאב חד בצד ימין,שלא הפסיק עד היום. בעבר היה לי סדק בצלעות עם כאב דומה שלא יכולתי לנשום עמוק ללא כאב וכך גם במקרה הזה.האם להסתמך על זה שזה שוב סדק בצלעות? או יכול להיות בכלל שנמתח שריר? פשוט הכאב הוא כל הזמן ובמיוחד קשה בשכיבה לא מוצאת מנוחה.האם רצוי לעשות צילום או אולי צריך לחכות עוד כמה ימים לראות אם יש שיפור? אודה להמלצותיך. כל טוב

אם הכאב לא יחלוף תוך מספר ימים מציע לגשת לרופא. יש לברר אופציה של כאבים ממקור צלעות , ע"ש ועוד. אם יש שבר בצלעות - כדאי לבצע בדיקת צפיפות העצם ולחפש אוסטאופורוזיס (כדאי לבצע בכל מקרה אם את מעל 60 או 50 עם גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס)

03/08/2015 | 20:01 | מאת: רחל

ב"ה תודה רבה לעצתך. לקחתי בלילה כדור אטופן 400 מ"ג וזה עזר לי מאוד לישון טוב וכן למחרת הכאב פחת משמעותית ויכולתי לנשום הרבה יותר טוב.אומנם הכאב קיים כל הזמן ובכל תנועה שעושה. אני בת 51 ורציתי לדעת במה כרוכה בדיקת צפיפות עצם והאם זה צילום כמו C.T? תודה

מנהל פורום אורתופדיה - כללי