שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

23/05/2015 | 21:30 | מאת: סובלת

שלום, בת 26, מזה כשנה סובלת מתחושת לחץ אדירה בשלפוחית השתן כל שעות היום. עשיתי MRI עמוד שדרה צווארי בו ראו יישור הלורדוזיס, ובMRI עמוד שדרה גבי ראו סקוליוזיס. בשתי הבדיקות נכתב כי אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו.אין רואים בקעים דיסקליים או שינויים דיסקוגניים משמעותיים. אין רואים הפרעה למרקם הגרמי.האם כאשר כתוב "אין רואים בקעים דיסקליים או שינויים דיסקוגניים משמעותיים" המשמעות היא שקיימים בקעים דיסקליים או שינויים דיסקוגניים אך הם אינם משמעותיים או שאין בכלל בקעים דיסקליים ושינויים דיסקוגניים והכל תקין? האם יישור הלורדוזיס הצווארי והסקוליוזיס הגבי שראו בMRI יכולים לגרום לתחושת הלחץ האדירה בשלפוחית השתן כל הזמן?

המשמעות של המשפט והלוגיקה שבו קשורה למה שהתכוון הרנטגנולוג שכתב אותו. ושתי האפשרויות שציינת סבירות. צריך לראות את הדיסק כדי להבין. בכל מקרה - ככל הנראה התלונות שלך לא קשורות לבעיית ע"ש . ממליץ לפנות לאורולוג.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי