כאבים כרוניים בכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

19/02/2015 | 04:42 | מאת: דור

בת 21 ומאז שזוכרת את עצמי עם תופעה כואבת ביותר ומתישה בכתף ימין. אני קמה בבוקר ללא כאב כלל, אך ככל שהיום עובר ועושה פעולות כמו כתיבה, הרמה וישיבה ממושכת הכאב הולך ונבנה וגם מקרין לצוואר עד שהוא מגיע לשיא שאני לא יכולה יותר וחייבת לשכב כמה דקות עד שהוא שוכך מעט. כך כל יום מאז גיל 4. US כתף תקין, EMG ליד ימין לכל אורכה תקין, CT עמ''ש צוואר תקין. אך לאחרונה נאלצתי גם לעבור CT כל גופי שבו צויין "ללא הרס גרמי למעט שינויים ניווניים במפרק כתף ימין". כבר שמחתי כי חשבתי שהנה-מצאנו את הבעיה ואולי עכשיו אפשר לקבל טיפול. אבל בMRI (לא מסוג ארתרו') שניתן לי אחריו להדגמת הנזק המדוייק בכתף לא נראה כל נזק לשום רכיב בכתף ולא צויין כל הרס גרמי, על הלברום צויין רק "במפ, במגבלה שהבדיקה אינה מסוג ארתרו'". איך זה יכול להיות? האם המפענח טעה או שבCT רואים טוב יותר נזק ניווני? מה עוד אפשר לעשות? זה מדכא אותי ברמה קשה כי הכאבים האלה מגבילים אותי בפעילות היומיום ואני כבר לא יודעת מה לעשות כדי להיפטר מהם, ועכשיו שוב איבדתי את קצה החוט. תודה

מדובר בסוגיה מורכבת הדורשת מפגש עם אורתופד . נדרשת שיחה מפורטת , בדיקה גופנית ועיון בכל צילומי הדימות. בלי קשר למקור הסבל - טיפול ב PT או רפואה משלימה יכול לשפר איכות החיים.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי