טיפול PRP למרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

15/01/2015 | 13:04 | מאת: מיקי

דר' בשוראי שלום, אני סובל כבר שנה מכאבים במרפק ואובחן אצלי tennis elbow. הרגישות מתפתחת בעקבות עבודה במשקולות בחדר כושר. קיבלתי לסירןגין זריקות קורטיזון במרפק, שעזרולתקופה של חודשיים שלושה ואז שוב חזרו הכאבים.בפעם הנוכחית, הזריקה לא עזרה והכאבים נמשכים. האורטופד המליץ לי על טיפול שאינו מוכר בסל הבריאות בשם PRP. האם הטיפול הוא יעיל על פי הניסיון שלך? בנוסף, קראתי מאמר שאם מזריקים רק את הדם ללא סירקולציה, ניתן להגיע לאותם תוצאות. האם זה נכון? תודה, מיקי.

מדובר בטיפול שיעילותו לא הוכחה סופית באופן מדעי לפי הספרות . לי אישית אין ניסיון בטיפול זה. טיפולים בעזרת אביזר למרפק ופיזיתרפיה שלא עברת יכולים לעזור, כמו גם טיפול בגלי הלם . טרם החלטה על טיפול חודרני או יקר מציע גם לבצע צילום ו US של המרפק.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי