כאב פאנטום+שיקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

23/12/2014 | 01:50 | מאת: מוטי

שלום רב!!!! אבא שלי בן 72 אדם אשר צלול לגמרי פעיל מאד עשה כול דבר בעצמו ולבד., כמובן יש בעיות רפואיות לגילו. אבי עשה כריתת רגל מתחת לברך לפניי כ3 שבועות ולאחר כשבוע ניתוח נוסף כריתה מעל הברך. כרגע עדיין מאושפז בסורוקה (לצערי במחלקת פנימית ולא אורטופדית). מחכים לתשובות לגבי שיקום. כמה שזה קשה פיזית ונפשית אבא שלי עם מוטיבציה ורצון עז להגיע ליום שהוא יוכל ללכת שוב עם פרוטזה ולעשות סידורים לבדו!!! שתי שאלות: א: מה הם הדרכים להתגבר על כאב פאנטום? ב: מה הם שלבי השיקום עד לרגע שילך שוב עם פרוטזה? בתודה מוטי

כאב פאנטום עובר או משתפר לרוב עם הזמן ועם טיפול תרופתי. אם יש לאביך פוטנציאל לשיקום (הדבר תלוי במצבו הכללי ומחלות הרקע) כדאי שיעבור כשיתאפשר מבחינה רפואית , למוסד או מחלקה שיקומית. שם יתאימו לו פרוטזה . מדובר על תהליך ממושך ואיטי. מוטיבציה ומצב צלול יעזרו מאוד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי