אבחון MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

03/06/2014 | 16:53 | מאת: איתי

MRI לאחר חבלה בברך שמאל. נורא סקרן להבין מה האבחון אומר ותשובה של רופא תגיע רק בשבוע הבא: ממצאים: הודגמה קונטוזיה של קונדיל פמוררלי וטיביה באסקפט אחורי לטרלי. סחוסים ארטיקולרים הודגמו שמורים. הודגם אות גבוה אנכי בקרן אחורית של מניסקוס מדיאלי באזור ZONE. מניסקוס לטרלי- הודגם שמור. הודגם קרע חלקי עד כ-50 אחוז של ACL. PCL- הודגם שמור. הודגמה פגיעה של רצועות לטרליות פנימיות וחיציניות בדרגה 1-2. הודגם נוזל בכמות גדולה ועיבוי של סניובה- שינויים אנפלמטורים. הודגם עיבוי וקרע חלקי ברטינקולום פנימי. גידים מנגנון ישור הודגמו שמורים. הודגמה ציסטה על שם בקר 1.3*6.0 ס"מ עם לוקולציות ודליפה בקוטב התחתון. הודגמה בצקת של שומן באספקט אחורי לירך עם פגיעה של הגיד גסטרוקנמיוס חיצוני. הודגמה תפיחות רצועות בין פיבולה וטיביה עם מעט נוזל במפרק בין עצמות.

יש נזקים למניסקוס , לרצועות, לגיד ולסחוס המפרק. יש גם שינויים נווניים שחיקתיים.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי