MRI ארתרו לאחר פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

31/05/2014 | 14:29 | מאת: רועי

שלום ד"ר שמי רועי, פרקתי לפני כחודש את כתף ימין, נשלחתי לבצע MRI עם הזרקת חומר ניגוד. אני נמצא בצבא ומשתחרר עוד חצי שנה, אני מצרף את הMRI בשביל לקבל המלצה אם הנך ממליץ לנתח במצבי או לא, כל טוב. רועי. הבדיקה בוצעה בסדרות קורונליות אלכסוניות T1 בלי ועם דיכוי שומן ו- T2 עם דיכוי שומן, קורונליות אלכסוניות T1 ו- T2 עם דיכוי שומן ואקסיאלית T1 עם דיכוי שומן. גידי השרוול מראים אות וצורה רגילים. אין נוזל בבורסה הסובדלתואידית-סובאקרומיאלית. אין מעבר חומר ניגוד לבורסה הסובדלתואידית סובאקרומיאלית, ממצא השולל קרע בעובי מלא של גידי השרוול. המפרק האקרומיוקלביקולרי שמור. אין זיז סובאקרומיאלי. האקרומיון שטוח - סוג I. קיים פגם גרמי על שם היל זקס מלווה בבצקת לשדית, אין עדות לפגם גרמי על שם בנקרט. הלברום הקדמי קרוע מלמעלה ללמטה כולל בנקרט רקמה רכה. גיד הביספס בתעלה, רציף עד לאזור המאחז בלברום. הרצועות הגלנוהומראלית העליונה, אמצעית ותחתונה והרצועה הקורקוהומראלית רציפות. מוקד סיגנל נמוך בחלק התחתון של המפרק במימדים של 5*7*3 מ"מ. חשוד לפרגמנט חופשי תוך מפרקי. מסת השרירים שמורה. לשד העצם עם אות תקין. ה notch הספינוגלנואידי חופשי. לסיכום: פגם גרמי על שם היל זקס. קרע לבראלי קדמי כולל בנקרט רקמה רכה. פרגמנט חופשי תוך פירקי.

המלצה על ניתוח לא יכולה להנתן על סמך תשובת MRI ובשיחה בפורום. מציע לפנות לאורתופד. המלצה שאוכל לתת לך - טיפול פזיותרפי אינטנסיבי.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי