MRI ארטרו כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

26/05/2014 | 15:01 | מאת: רז

היי לפני שבוע עברתי את הבדיקה המזוויעה הזו עם ההליך של הזרקת חומר ניגודי לתוך הכתף. לצערי, מאז ועד היום נוספו לי כאבים חדשים שהם מעין סוג של דקירות בתוך הכתף. כאבים מסוג זה לא היו לי מעולם והתחילו מהרגע שההרדמה נעלמה (הכאבים שהיו לי ושבגללם הגעתי לבדיקה היו בזוית מסויימת מאד כאשר הייתי מרים את היד כלפי מעלה בנקודה שהיד כבר הייתה קרובה לראש). הכאבים מסוג הדקירות שהופיעו לי מאז הבדיקה מופיעות כמעט בכל תנועה של היד ומשרים תחושה עמומה חזקה של כאב גם אחרי מנוחה ארוכה כמו גם בבוקר שהכאב מגיע. הכאבים שהיו לי לפני הבדיקה היו זניחים ביחס לכאבים אחרי הבדיקה! בנוסף אף אחד מהרופאים לא הסביר לי ממש את ההליך ואת ההשלכות שלו וכאשר הגעתי והתחלתי את ההליך הופתעתי מהסיבוכיות ומהעובדה שהייתי צריך גם להחשף לזמן רב של קרינה (MRI הוא אינו קרינה מסוכנת אך ההליך של ההזרקה מחייב שיקוף חי למשך כל זמן הפרוצדורה) ברצוני לשאול: 1) האם כאבים אלה תקינים לאחר הפרוצדורה הנ"ל של הבדיקה הזו? ואם כן תוך כמה זמן הם אמורים לעבור? 2) מהו החומר המוזרק? (הרופאה המבצעת לא רצתה לשתף איתי את המידע הזה!) ותוך כמה זמן החומר נספג לתוך הגוף ומתנקה ממנו? 3) אין לי נפיחות או אדמומיות מיוחדת באיזור אלא רק כאבים בצורת דקירות והשאלה האם הפרוצדורה של ההזרקה יכולה בעצמה לגרום נזק קבוע? תודה מראש רז

אחרי הזרקה לכתף יתכנו כאבים . אם לא חולפים אחרי מספר ימים מציע לפנות לאורתופד. החומר המוזרק בMRI הוא גדוליניום. נעלם תוך שעות עד ימים ספורים. בדרך כלל אין בהזרקה כדי נזק קבוע.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי