מהן השלכות LCA נמוך על מפרק הירך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

12/05/2014 | 13:39 | מאת: רחל

שלום רב, אני בת 40. יש לי אוסטאוארטריטיס במפרק הירך. עקב כך יש לי כאבים כרוניים ומוגבלות בניידות. בצילום רנטגן שפוענח לאחרונה כתב הרופא שניתן לראות LCA נמוך. רציתי לשאול: האם זהו נזק כרוני שקשור לחלק מהתהליך של אוסטאוארטריטיס, או שהיה נזק אקוטי כגון פציעה כלשהי שגרמה להחלשת הרצועה? בנוסף, איך משפיעה הרצועה הזו כשהיא נמוכה מהרגיל על תפקוד מפרק הירך עצמו? וכמה זמן בממוצע לוקח להחלמה של פגיעה ברצועה זו? תודה רבה! רחל

המונח לא מוכר לי מפרק הירך. בברך קיימת רצועה המכונה ACL אך ברור שלא ניתן לראות אותה בצילום , ועוד כזה המכוון לפרק הירך. מציע שתשלחי לי את התשובה המלאה של הצילום.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי