דיסק מנוון פיענוח וייעוץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

14/05/2017 | 11:29 | מאת: דיסק מנוון

שלום רב, לאחר שנים של כאבי גב, וטיפולים רבים בכירופרקטיקה, רפואה אלטרנטיבית + קונבנציונלית וכד. כיום לאחר CT ע"ש מתני, להלן הממצאים הרלוונטיים: היצרות מרווחים דיסקאליםL1-2 + L5-S1 עם אי סדירות בלוחיות גופי חוליות אלו אוסטיאופיטים קטנים קדמיים בחלק מגופי החוליות. L5-S1 הדיסק מנוון עם אפקט וואקום אין היצרות ספינלית או פורמינלית. יש לציין כי יש ברקע פיברומיאלגיה ואני ממש סובלת...לחץ על שתי הרגליים, כאבים משתקים וקושי/ מגבלה בתנועה. אשמח לייעוץ בנדון. תודה רבה . סנדרה

לפי ממצאי ה CT ישנם שינויים ניווניים -שחיקתיים בע"ש מתני. מציע לפנות לאורתופד.

14/05/2017 | 20:44 | מאת: סנדרה

מהו ההבדל בין שינויים ניווניים לבין דיסק מנוון?

אין הבדל בדיסק, אלא ששינויים ניווניים מתרחשים גם במבנים אחרים.

15/05/2017 | 11:36 | מאת: סנדרה

נקבע לי תור למומחה ע"ש, בינתיים אשמח אם תוכל להבהיר לי מה עושים במצבים באלה, האם יש בכך סיבה לכאבים הקשים מהם אני סובלת? כולל מגבלה בתנועה בשל הכאב והקרנה לשתי הרגליים? תודה רבה. סנדרה.

אני מקווה ומאחל לך שהפגישה שלך עם המומחה תעזור הן בהבהרת המצב והן באספקט הטיפולי. .

מנהל פורום אורתופדיה - כללי