דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

20/06/2011 | 18:02 | מאת: דנה

אני בתחילת הריון והתחילה לי דלקת בדרכי השתן (כאב במתן השתן, כאבי בטן תחתונה, דחיפות במתן השתן). אני התחלתי טיפול רפואי וגם במקביל לוקחת חמוציות בריכוז גבוה עם פרוביוטיקה. השאלה שלי היא: אני ובעלי ממשיכים לקיים יחסי מין כרגיל (פעמיים שלוש ביום, כל יום). האם הוא יכול להידבק ממני? האם דלקת בדרכי השתן יכולה להיות מדבקת כאשר לא מדובר בחיידק?

כשמופיכים תסמינים של דלקת בדרכי השתן - עושים בדיקת שתן לכללית ותרבית שתן אם זה חיובי - זו דלקת בדרכי השתן מקורה הוא חיידק הטיפול אנטיביוטי לא עובר ביחסי מין לבעלך. אם לא מדובר בחיידק הגורם לדלקת בדרכי השתן אז ייתכן ומדובר בחיידק השייך למחלות המין כדוגמת כלמידיה ואז זה כן מדבק בייחסי מין ממליץ לחזור לרופא לעשות בדיקות שתן לודא צורך באנטיביוטיקה בהצלחה ד"ר ויינפאס רופא מומחה www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית